Konferenca POLYTRIB 2024

datum: 22.04.2024

5. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov, PolyTrib 2024, bo potekala 3. in 4. oktobra 2024, v Portorožu v Slovenij.

Prvih deset let konference PolyTrib (2014–2024) je bilo ključno zbirno mesto za strokovnjake s področja polimerne tribologije tako iz akademske sfere kot industrije. Prve tri edicije konference so se odvijale na dve leti na različnih lokacijah po Sloveniji. S četrto edicijo konference (Polytrib 2022) se je začelo sodelovanje med Slovenijo in Švedsko, tako da bo konferenca sedaj potekala izmenično med državama na vsake dve leti.

Na koneferenci PolyTrib 2024 bodo predstavljeni najnovejši dosežki v raziskavah polimerne tribologije, ki zajemajo širok obsegin prilagojene aplikacije v različnih industrijah. Ključne teme zajemajo obrabo polimerov, avtomobilske in zobniške aplikacije, trajnost v materialih na osnovi po

limerov, uporabo v energetskem sektorju, strategije recikliranja ter krožno gospodarstvo v triboloških komponentah iz polimernih materialov. Razprava bo vključevala tudi biokompozite, trdna maziva, 3D-natisnjene polimere, polimere v tehnologiji vodika in biotribologijo.

Za več informacij nas kontakitrajte preko polytrib@fs.uni-lj.si ali obiščite konferenčno spletno stran: http://www.tint-polytrib.com