Mednarodna konferenca POLYTRIB

Mednarodna konferenca o tribologiji polimerov PolyTrib obravnava izzive, ki se porajajo s polimernimi materiali.

Logotip_Polytrib_rumeni

Konferenca PolyTrib poteka vsaki dve leti in obravnava tribološke izzive polimernih materialov. Namen konference je povzeti najsodobnejše raziskovalne dejavnosti na tem področju, s posebnim poudarkom na potrebah in zahtevah industrijskega sektorja. Eden od ključnih ciljev Polytriba je združiti in povezati raziskovalce iz akademskih krogov in industrije za doseganje čimvečjega napredka in vpliva polimerne tribologije na trajnostni razvoj.

 

POLYTRIB 2024

5. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov, PolyTrib 2024, bo potekala 3. in 4. oktobra 2024, v Portorožu v Sloveniji. Prvih deset let konference PolyTrib (2014–2024) je bilo ključno zbirno mesto za strokovnjake s področja polimerne tribologije tako iz akademske sfere kot industrije. Prve tri edicije konference so se odvijale na dve leti na različnih lokacijah po Sloveniji. S četrto edicijo konference (Polytrib 2022) se je začelo sodelovanje med Slovenijo in Švedsko, tako da bo konferenca sedaj potekala izmenično med državama na vsake dve leti.

Na koneferenci PolyTrib 2024 bodo predstavljeni najnovejši dosežki v raziskavah polimerne tribologije, ki zajemajo širok obseg in prilagojene aplikacije v različnih industrijah. Ključne teme zajemajo obrabo polimerov, avtomobilske in zobniške aplikacije, trajnost v materialih na osnovi polimerov, uporabo v energetskem sektorju, strategije recikliranja ter krožno gospodarstvo v triboloških komponentah iz polimernih materialov. Razprava bo vključevala tudi biokompozite, trdna maziva, 3D-natisnjene polimere, polimere v tehnologiji vodika in biotribologijo.

Za več informacij nas kontakitrajte preko polytrib@fs.uni-lj.si ali obiščite konferenčno spletno stran: http://www.tint-polytrib.com.

 

Arhiv

POLYTRIB 2022 - 4. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov 
Stockholm, Sweden, 4.-5. december 2022

POLYTRIB 2018 - 3. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov 
Portorož, Slovenia, 24.-25. september 2018

POLYTRIB 2016 - 2. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov
Ljubljana, Slovenia, 15.-16. september 2016

POLYTRIB 2014 - 1. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov
Bled, Slovenia, 11.-12. september 2014