Mednarodna konferenca o tribologiji polimerov - POLYTRIB

Mednarodna konferenca o tribologiji polimerov PolyTrib obravnava izzive, ki se porajajo s polimernimi materiali.

polytribPolyTrib konferenca poteka vsake dve leti in se sooča z vidiki, povezanimi s polimeri v industrijskih aplikacijah, njihovim snovanjem in modeliranjem, izborom materialov in materialnih lastnosti, izzivi v proizvodnji, nedavnim napredkom, rastočim potencialom in drugimi.

 

POLYTRIB 2022

Od leta 2014 poteka konferenca PolyTrib v Sloveniji vsaki dve leti. Zaradi pandemije Covid-19 smo morali PolyTrib 2020 odpovedati. PolyTrib je edinstvena in priljubljena konferenca med tribologi in znanstveniki, ki se ukvarjajo s polimeri in prihajajo iz akademskega sveta in industrije.

4. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov, PolyTrib 2022, bo potekala v Stockholmu na Švedskem 5. in 6. decembra 2022.

Od letos naprej bo konferenca PolyTrib potekala izmenjaje v Sloveniji in na Švedskem na vsaki dve leti.

PolyTrib 2022 je stičišče, ki ustvarja priložnost za strokovnjake iz industrije in akademskih krogov, da se srečajo in razpravljajo o tribologiji polimerov, od proizvodnje in mešanja polimerov do vidikov in potreb končnega uporabnika. Med tem dvodnevnim dogodkom bodo potekala vabljena predavanja, redni tehnični pogovori, plakati, razstave in družabni dogodki.

Predstavljeno bo stanje raziskav tribologije polimerov na splošno, pa tudi v zvezi s specifičnimi potrebami in zahtevami v industrijskih in drugih sektorjih. Zlasti obraba polimerov, polimeri v avtomobilski industriji, vidiki recikliranja in krožno gospodarstvo materialov na osnovi polimerov v triboloških komponentah, polimeri v energetskem sektorju, polimerni kompoziti na biološki osnovi, trdna maziva, 3D natisnjeni polimeri v triboloških aplikacijah, polimeri v uporabi in biotribologija. Naštete teme bodo obravnavane na konferenci.

Za registracijo in oddajo povzetkov obiščite spletno stran konference: www.ltu.se/research/subjects/Maskinelement/Konferenser/POLYTRIB-2022.

Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, nam pišite na .

Veselimo se, da vas vse vidimo v čudovitem zimskem pravljičnem Stockholmu v začetku decembra 2022. V tem času bo po mestu veliko zimskih festivalov in božičneh sejmov.

 

Arhiv

POLYTRIB 2014 - 1. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov
Bled, 11.-12. september 2014

POLYTRIB 2016 - 2. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov
Ljubljana, 15.-16. september 2016

POLYTRIB 2018 - 3. mednarodna konferenca o tribologiji polimerov 
Portorož, 24.-25. september 2018