Prof. dr. Mitjan Kalin prejemnik zlate plakete Univerze v Ljubljani

datum: 02.12.2022

Zlato plaketo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani je prejel prof. dr. Mitjan Kalin.

Dne 29.11.2022 je Univerza v Ljubljani (UL) na slavnostni seji senata podelila zlate plakete posameznikom in skupinam za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljicam in učiteljem ter visokošolskim sodelavkam in sodelavcem za izjemne pedagoške, raziskovalne in umetniške dosežke.

Zlato plaketo je prejel tudi prof. dr. Mitjan Kalin, ki je s svojim vrhunskim delom na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani pomembno pripomogel k svetovnemu razvoju tribologije in površinske nanotehnologije. S predanim delom kot prodekan in dekan je skrbel za stalno rast znanstvene in pedagoške odličnosti ter prepoznavnosti strojništva v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. Že od vsega začetka izjemno zavzeto vodi tudi projekt novogradnje Fakultete za strojništvo.

Več tukaj.

Foto: Katja Kodba in Nebojša Tejić/STA