Fluidna tehnika in mehatronika v Sloveniji in Evropi : okrogla miza

W. Backé, N. Herakovič, J. Peklenik, A. Stušek, D. Noe, M. Skubic, J. Pezdirnik, D. Kajfež, A. Marolt, E. Detiček, A. Burjek

Ventil 4 (1998) 188–195.

Abstract

V oktobru nas je obiskal prof. W. Backš z inštituta za fluidnotehnične pogone in krmilja (IFAS) visoke tehniške šole v Aachnu (RWTH), ki velja za enega vodilnih strokovnjakov s področja fluidne tehnike v svetu. Bil je tudi gost na okrogli mizi s temo Fluidna tehnika in mehatronika v Sloveniji in Evropi. Okrogle mize se je udeležil tudi prof. J. Peklenik in nekateri strokovnjaki iz slovenske industrije in obeh univerz.

From the Institute for fluid power transmission and control (IFAS) of the Technical university Aachen (RWTH) visited us in October Prof. W. Backé who is one of the leading experts in the field of fluid power in the world. He wa salso the guest at the round table (discussion) on the theme Fluid Power and Mechatronics in Slovenia and Europe. Participants of the round table were also Prof. J. Peklenik and some experts from the Slovenian industry and universities.

Keywords: fluid power, hydraulics, mechatronics, Slovenia, Europe, round table


Export bibliography